Workshop med Medkvinner: en smaksprøve av albansk mattradisjon.

Event info

Nordnorsk Kunstmuseum
Sjøgata 1
Tromsø

Åpne i google maps

Description

Torsdag 2. november klokken 18.00 får du på Nordnorsk Kunstmuseum delta på en unik workshop. På denne får du innføring i å lage djath/albansk ost og får kjennskap til to dyktige kunnskapsrike kvinner bosatt i Tromsø: Evanthia Rosi (f.1988), farmasøyt fra Albania/Hellas, og Paraskevi Gjika (f.1966), zooteknisk ingeniør fra Albania.

De vil ta dere med inn i prosessen ved å lage djath, vise frem deres intervensjon i utstillingen «28%» og gi smaksprøver på ost modnet i ulik tid, servert på tradisjonelt landsbybrød bakt av Rosis mor.

Gjika er med i den frivillige organisasjonen Medkvinner drevet av Røde Kors. De har vært samarbeidspartner for utstillingen «28%». Medkvinner består av kvinner fra innvandrermiljøer som hjelper nyankomne minoritetskvinner i Tromsø. Målet vårt med samarbeidet er å åpne museet og få kontakt med nye grupper i lokalsamfunnet. Kvinnene fra Medkvinner intervenerer i utstillingen med sine historier. Da Gjika kom til Nordnorsk Kunstmuseum, tok hun med seg kusinen hennes Rosi som tolk, og dermed ble også Rosi med i arbeidet.
 

Workshopen begynner 18.00, og varer i omtrent 1,5 time.

Det er smaksprøver til max. 30 publikummere. 

Meld deg på for å være sikret en plass ved bordet

Deltagelse på workshopen er gratis.

Tickets

  • Gratis
    kr 0,00
    Sold out